Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Raty serwerów metin2 a regulamin.

eM_tRaViS

Czy ta zmiana jest potrzebna ?  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci si? nowy sposób prezentowania serwerów?

• Tak
    • Nie
    • Nie mam zdania
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym poruszyć temat który chodzi mi po głowie od dawna. Mianowicie jest to sprawa ratingu prywatnych serwerów gry Metin2.

W regulaminie zaznaczone jest że raty mają być podane w "%" w stosunku do PL.

""

47814292884179918535.png

""

Jak poprawnie określać raty, temat z regulaminu:

http://www.mpcforum.pl/topic/419595-tutuczymy-sie-poprawnie-podawac-raty-w-w-prezentacjach-prywatnych-serwerow/

Jakoś to w życie nie weszło ponieważ każdy serwer chce mieć unikalne raty, jest to moim zdaniem najistotniejsza informacja dla gracza.

Zakładamy że powstały 2. serwery "X" i "Y".

W prezentacji serwera X dowiadujemy się że ilość zdobywanego doświadczenie to 500%. Taką samą informację podał serwer Y.

Po wejściu na serwer okazuje się że X to hard a Y to easy. I który serwer podał poprawną ratyfikację? Oczywiście jest to serwer X który poprawnie określił zdobywane doświadczenie x5 w stosunku do Pl. A teraz gracz serwera Y liczył że wejdzie na harda, co z tym zrobić?

Rozwiązań jest kilka i jeśli ktoś ma jakąś propozycję proszę się nią podzielić.

A więc proponuję:

-dodawać prefix'y do nazw tematów. np. [Medium][Dedyk][PL] Nazwa

-zmienić system ustalania ratingu

-podawać raty w "X do PL" np. 20x do PL

-ustalić od jakie raty to hard jakie medium jakie easy np. Raty x2-x8 Hard. x9-x15 Medium, x16-+ Easy ( Są to tylko przykłady )

Wiem że serwery na tym ucierpią ale co mają powiedzieć gracze? Jeżeli osoba prezentująca napisze że raty to 150% więc tym samym mogę grać na PL z PD.

Dziękuje to wszystko z mojej strony.

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Nie, było kiedyś że dodawało się [Easy][Medium] itd. większość osób skarżyła się że np. serwer Easy to tak naprawdę Medium itd.

Raty mają być podawane w % w stosunku do PL'a i tak zostanie.

Czyli 2x nie.

Opublikowano

Gamus, ale to chyba społeczność decyduje co ma być, a nie sam team.

Ja jestem za całkowitym usunięciu tych rat, dodawać tylko swoje np. 20x jak PL lub jak ktoś chce może podać %, ale nie że temat jest ścigany, jak ktoś nie napisze rat w %, w 1/2 prezkach i tak to jest ściemnione, więc po co to i tak ?

Opublikowano

Gamus, ale to chyba społeczność decyduje co ma być, a nie sam team.

Ja jestem za całkowitym usunięciu tych rat, dodawać tylko swoje np. 20x jak PL lub jak ktoś chce może podać %, ale nie że temat jest ścigany, jak ktoś nie napisze rat w %, w 1/2 prezkach i tak to jest ściemnione, więc po co to i tak ?

Ale raty to dla mnie najważniejsza informacja dotycząca serwera. Nie może tego nie być. Ale zgadzam się że to raczej społeczność decyduje.

Nie, było kiedyś że dodawało się [Easy][Medium] itd. większość osób skarżyła się że np. serwer Easy to tak naprawdę Medium itd.

Raty mają być podawane w % w stosunku do PL'a i tak zostanie.

Czyli 2x nie.

Ponieważ nie było ustalony od ilu do ilu jest easy/medium/hard

Pszerfa.          i'm back

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...